מנתח קטרקט Secrets

שינוי ברפרקציה- קוצר ראייה או רוחק ראייה – שגורם לתדירות גבוהה של שינוי במרשם המשקפיים ועליה בדיופטר.

אי לכך, המטופל לא יחוש בפגיעה בראיה בשלביו הראשונים, אלא רק כאשר הקטרקט גדל, תופס נפח ומשתלט על מרכז העדשה. קטרקט זה גם פוגע גם בראיה הלילית.

עדשות פרימיום טוריות עדשות מתקדמות בעלות מבנה שנועד לתקן צילינדר קיים. עדשות אלה מאפשרות לתקן לא רק מספרים גבוהים, כי אם גם צילינדרים גבוהים ובכך לשפר את איכות הראייה ולהקטין את התלות במשקפיים לאחר הניתוח.

שיטת “פאקו” משפרת את הראייה בתוך זמן קצר, מקצרת באופן משמעותי את הניתוח והחזרה לשגרה מידית. שיעורי ההצלחה של הטיפול בשיטה זו גבוהים, הודות לטכנולוגיה המתקדמת ולניסיון הרב של הרופאים המומחים ושל הצוות המיומן ברשת ‘עיניים’.

ניתוח קטרקט באופן פרטי: הטיפולים הפרטיים מציעים פיתוחים ואביזרים מתקדמים שלא ניתן לקבל בצורה מסובסדת ברפואה הציבורית, כמו ניתוחי לייזר.

לא נראה עין אדומה, דמע מוגבר או תלונות על כאבים המאפיינות מחלות עיניים אחרות הפוגעות בראייה. סוגי קטרקט[עריכת קוד מקור

פרופ' מרקוביץ, ד"ר מיכאלי, ד"ר גרינבאום, פרופ' ברקת, פרופ' בכר, ד"ר אבולעפיה, ד"ר לויה,

ניתוח קטרקט מתבצע בהליך פשוט ותחת הרדמה מקומית בלבד. במהלך הניתוח הרופא מוציא את העדשה הטבעית ובמקומה מניח עדשה מלאכותית.

חלק מההגבלות כוללות הימנעות ממאמץ פיזי מוגבר, שחיה או כל סוג של הרטבה ישירה של העין, וכן מחשיפה של העין לקרינה ישירה לשמש.

מהו קטרקט משני? במהלך ניתוח הקטרקט אנחנו מחליפים את העדשה העכורה, הקטרקט, בעדשה מלאכותית שקופה. אנחנו מניחים את העדשה הזאת בתוך הקופסית שבה היה הקטרקט, והיא שקופה בחלק גדול מהעיניים, תאים שמקורם בקטרקט מתחילים לצמוח על גבי הקופסית הזאת, ומורידים מהשקיפות שלה. זה יכול לקרות חודשים או שנים אחרי הניתוח. כאשר זה קורה, אנחנו משתמשים בלייזר מיוחד כדי לפתוח את הקופסית העכורה, ואז היא אינה מפריעה יותר לראיה.

כשלים נדירים אשר יכולים להופיע במהלך הניתוח יהיו נפילת העדשה לקרקעית העין, דימום במעטפת העין (נקרא גם דימום כורואידלי) ואיבוד של קופסית העדשה.

החלפת העדשה מאפשרת לבצע התאמה מלאה לעיניו של המטופל, ולצמצם את השימוש שעשה עד אז במשקפיים.

(לקריאה אודות סיפורי הצלחה בניתוחי קטרקט לחצ/י כאן) שימו לב: ניתוח קטרקט מאוחר עלול ליצור סיבוכים. מנתח קטרקט קבעו תור לאחד מהרופאים הנבחרים!

יש להימנע ממאמץ פיזי מוגבר, כולל הרמת משקלים כבדים וחשיפה ללכלוך ואבק.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *